З 01 січня 2015 р. до ДФСУ подаємо електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО

З 1 січня 2015 року потрібно подавати податківцям електронні копії чеків РРО

ДФСУ на своєму сайті оприлюднила листівку «Про результати впровадження Системи обліку даних від реєстраторів розрахункових операцій та впровадження змін до Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”» від 01.12.2014 р. № б/н.

У ній фіскали, зокрема, нагадали, що з 1 січня 2015 року набирає чинності нова редакція п. 7 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.95 р. № 265/95–ВР (далі — Закон № 265), а саме:

— суб’єкти господарювання, які використовують РРО (крім електронних таксометрів, автоматів із продажу товарів (послуг) і РРО, що застосовуються для обліку та реєстрації операцій із купівлі-продажу іноземної валюти), повинні подавати до органів ДФС дротовими або бездротовими каналами зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці у пам’яті РРО або в пам’яті модемів, які до них приєднані;

— суб’єкти господарювання, які використовують такі РРО, як електронні таксометри, автомати з продажу товарів (послуг), і РРО, що застосовуються для обліку та реєстрації операцій із купівлі-продажу іноземної валюти, повинні подавати до органів ДФС дротовими або бездротовими каналами зв’язку інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або безготівковій формі, або про обсяг операцій із купівлі-продажу іноземної валюти, яка міститься у фіскальній пам’яті зазначених РРО.

З метою виконання зазначених вимог Система обліку даних від РРО (далі — СОД РРО) доопрацьовується для забезпечення передання та опрацювання інформації з РРО в почековому режимі.

Тобто у СОД РРО закладається можливість отримувати, зберігати та використовувати для аналізу інформацію про обсяги продажу, відображені у кожному чеку (розрахунковому документі).

Важливим також є те, що у СОД РРО закладається можливість здійснення громадського контролю за бізнесом, адже покупець, який отримав чек, зможе у будь-який час отримати інформацію про відображення такого чека у СОД РРО.

За повідомленням із сайту ДФСУ